Как да изпробваме Windows 8.1 Preview?

 

Как да изпробваме  Windows 8.1 Preview?

 Въпрос: Искам да опитам новата Windows 8.1 Preview, но аз не искам да се инсталира над сегашната ми версия на Windows. Как мога да инсталирам новата версиа, така че аз мога да се върна и назад между двете?

Забележка:

Това не може да стане през Windows Store, тъй катато ще доведе до ъпгрейд на  Вашата ОС (Windows 8) до Windows 8.1, като използва   съществуващдял от диска !

 Ако желаете да тествате новата версия без да си създадете проблеми с наличната ОС то Аз препоръчвам това да е на отделен дял ,  като използвате  да инсталирате с помощта на Windows 8.1 Преглед ISO файлове (. ISO).  Можете да изтеглите ISO файлове тук.  

 

Стъпка 1: Направете резервно копие на вашите данни

Преди всичко, не забравяйте да създадете резервно копие на данните си в случай, че нещо се обърка.

 Windows 7 потребителите могат да използват за архивиране и възстановяване .

 Windows 8 потребители могат да архивирате своите файлове чрез FileHistory .

 Стъпка 2: Създаване на дял

Вие ще трябва да инсталирате Windows 8.1 Preview на дял, който е най-малко 20 GB и е отделно от съществуващата операционна система. Ако трябва да създадете отделен дял на твърдия ви диск, направете следното:

A. В началния екран, тип Computer с десния бутон върху Computer , щракнете върху Advanced , щракнете върху  Manage и след това върху  Disk Management.

Или WIN+R Въведете “ %windir%\system32\compmgmt.msc /s „, изберете Disk Management.

B. Намерете твърдя диск на вашата система в долния прозорец. 

C. Щракнете с десния бутон върху системания диск и след това щракнете върху  Shrink Volume.  Свиване, докато имате най-малко 20 GB пространство оставено на края на устройството. (Ако вече имате 20 GB на неразпределено пространство, можете да преминете към следващата стъпка.)

D. Кликнете върху “Unallocated” блок на това устройство, и щракнете New Simple Volume.

E. Следвайте инструкциите, през следващите няколко екрани, като изберете буквата на устройството. За Volume етикет, изберете етикета, който ще признае като „Windows 8.1 Preview“.  

 Стъпка 3: Инсталиране на Windows 8.1 Preview

Изтегляне на изображение ISO тук.  Образът ISO трябва да се превърне в инсталационен носител, съхранен на DVD или USB флаш устройство.   

Осигурени са инструкции на страницата за изтегляне.

След като сте създали инсталационния носител, просто стартирате вашия компютър, за вашата медиа носител  Windows 8.1.  Изберете вашия език, щракнете върху Install Now , и изберете Custom, когато попита кой тип инсталиране желаете да извършите. Когато бъдете подканени, изберете  дяла, който е създаден в Стъпка 2.   Вие също така ще трябва да въведете продуктовия ключ ( NTTX3-RV7VB-T7X7F-WQYYY-9Y92F) , когато бъдете подканени.

 

Сега имате двойно зареждащо меню, което стартира първата ОС в спиъка автоматично след 30 сек.

 

Ако все още има затруднения ще напрвя подробно описание със снимки.

 

3 коментара към “Как да изпробваме Windows 8.1 Preview?”

  1. Pingback: Craig
  2. Pingback: Charlie

Вашият коментар